Tahdonvoimasta

Olen viime päivinä tutustunut Kelly McGonigalin malliin tahdonvoimasta ja sen eri aspekteista The Willpower Instinct -kirjan kautta. McGonigalin määritelmän mukaan tahdonvoima on kykyä edistää asioita, jotka ovat elämässämme kaikkein tärkeimpiä. Kirjan tarkoituksena on auttaa näkemään kirkkaammin, mikä meitä estää. Kyse voi olla siitä, että kiireisessä elämässä menetämme kosketuksen siihen mikä meille oikeastaan on tärkeintä. Yhtä lailla kyse voi olla siitä, että vaikka kuinka sydämmessämme tietäisimme, mitä tahdomme, mielemme kieputtaa meidät kuin huomaamattamme valintoihin, jotka eivät palvele syvimpiä päämääriämme.

Mitä tahdonvoimasta tulee ensimmäisenä mieleen? Hampaiden yhteen puremisesta kiristyneet leukaperät? Tiukan dietin kuopittamat posket? Sipisiisti asunto? Täydellinen äiti? Kymmenen vuoden selibaatti? Paastoaminen? Orjallinen aikataulu? Maraton? Monenlaista äärimmilleen hallittua. Ajattelemme tahdonvoiman tarkoittavan kykyä kontrolloida itseään ja omia halujaan tai ruoskia itsensä läpi haastavista suorituksista.

McGonigalin tapa hahmottaa tahdonvoima on toisenlainen. Hänen jäsennyksensä mukaan tahdonvoima muodostuu kolmesta eri voimasta.

IMG_2510[1]

Tekemisen voima tarkoittaa kykyä saada aikaan toimintaa, joka edistää asioita, jotka ovat elämässämme kaikkein tärkeimpiä. Se tarkoittaa sinnikkyyttä, pitkäjänteisyyttä, kestävyyttä, kykyä jatkaa yrittämistä epäonnistumisista tai takapakeista huolimatta. Kieltäytymisen voima tarkoittaa kykyä vastustaa kiusauksia, jotka haittaavat meille tärkeiden asioiden toteutumista, esim. kykyä olla syömättä herkkuja, jos laihduttaa tai kykyä olla surfaamatta netsissä, jos tarkoituksena oli kirjoittaa blogiteksti.

Tahdonvoimaa pohdittaessa usein pysähdytään näiden kahden voiman tutkailuun. McGonigal tuo esiin kuitenkin vielä kolmannen aspektin tahdonvoimasta. Tätä tulemme harvemmin ajatelleeksi, mutta kyse on tekijästä, joka on oikeastaan kahden edellisen taustalla, nimittäin tahtomisen voima. Se tarkoittaa kykyä hahmottaa kirkkaasti ja pitää mielessä, mitkä ovat pitkän aikavälin tavoitteeni, mitä asioita syvällä sisimmässäni arvostan ja haluan vaalia. Koko tahdon voiman ideahan on edistää niitä asioita, jotka on meille tärkeimpiä. Emme kovin hyvin voi edistää meille tärkeitä asioita, jollemme itsekään tiedä, mitä ne tarkkaan ottaen ovat.

Työnohjauksen ytimessä on ohjattavan (eli ryhmän, työyheisön tai yksilön) perustehtävän kirkastaminen ja mielessä pitäminen. Ohjaaja kysyy yhä uudelleen ja uudelleen ”Mikä on sinun perustehtäväsi?” ”Mikä on tämän organisaation perustehtävä?”. Tahdon voiman jäsennykseen kytkettynä asian voisi hahmottaa niin, että perustehtävän perään kysymisen tarkoituksena generoida juuri tahtomisen voimaa. Mitä ovat ne arvokkaat asiat, joita halutaan edistää? Mikä on sinun tehtävässäsi tärkeintä ja arvokkainta? Työnohjaajan tehtävä ei ole näitä määrittelyjä tehdä, ohjattava itse tekevät sen työn. Työnohjaajan tehtävä on omalta osalta luoda tila, jossa tätä kaikkein tärkeintä kysymystä on mahdollista aidosti kysyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>